НБУ

ПРЕПОРЪКА

/НЕОФИЦИАЛНА/

на Георги Александров

от Надежда Димова (НБУ)

 „Реших спонтанно да организирам лекция за студентите – нещо ново, различно, съвременно и предизвикващо размисъл. Но не просто така, а с помощта на опитен човек от практиката.

Започнах размишления кого да поканя за тази лекция и веднага в съзнанието ми изникна името на Георги Александров.

Да, същият този човек, когото миналата година поканих за лекция и студентите бяха изключително очаровани и въодушевени от неговото представяне и от самата лекция.

Но той е доста зает…..дали щеше да се съгласи……?

Набрах смелост и му се обадих с молбата да организираме лекция, която наистина да бъде интересна и значима. Той се съгласи, помоли за малко време за формулировка и подготовка, фиксирахме дата и ето……лекцията е факт.

Посрещнах колегата Александров в двора на университета, като предварително му се извиних, че залата е по-малка, а се опасявам, че интересът към лекцията ще е по-голям. Така и стана. В продължение на 20 минути от началото на лекцията аз носех столове от съседната зала, защото наистина прииждаха студенти, които искаха да чуят лекцията, която беше озаглавена: ”Маркетинг на привличането”.

Не мога да преразкажа дума по дума лекцията, но ще ви разкажа това, което видяха моите очи и съзнание през призмата на страничен наблюдател.

Още в началото, след като се представи, колегата Александров грабна, неусетно дори за мен, вниманието на студентите с игра.

Сякаш дълго време те бяха слушали негови лекции и попиваха инструкциите и насоките. Всички до един в групите, които формира той, участваха с ентусиазъм. И бяха доволни от зададената задача. Това личеше и по лицата им.

Играта приключи и започна истински интересна дискусия, свързана именно с маркетингът на привличането.

Колегата Александров представи изключително професионално интересни данни и от теорията и от практиката, които още повече увлякоха студентите и в техните глави възникнаха редица въпроси. Сякаш искаха да попият всяка дума, която от своя опит безплатно предаваше лекторът.

Той търпеливо и с умение отговори на всичките им въпроси, като насочи тяхното внимание върху това какво знаят, какво могат, накъде са се насочили и как маркетингът, взаимоотношенията и контактите ще им помогнат да постигнат своите цели и стремежи в живота и професионалната реализация.

Дори аз си зададох вътрешно за себе си въпроси, които досега някак отминавах, с „окото” на начинаещ маркетолог и преподавател в университет.

Времето летеше и наближаваше краят на лекцията, но никой от студентите не помръдваше. Не искаха лекцията да свършва.

Колегата Александров направи важно обобщение и приключи лекцията, като спонтанно всички ръкопляскахме и повечето студенти се насочиха към лектора, за да му благодарят за труда и представянето.

Аз също му благодаря! Отзивите от студентите, дори и до сега, са изключително ласкави и положителни.

За себе си открих, че Георги Александров е не само коректен човек и професионалист, той е добър оратор, човек, стремящ се към новото, различното, постигането на конкурентно предимство не само в професионалната, но и в личната сфера.

Важна е максимата, че част от щастието е да си преуспял в професията или заниманието си. За да успееш е важно да вярваш в себе си и да се бориш за своите мечти.”

Надежда Димова,

асистент в НБУ, Маркетинг и реклама

Вашият коментар