Нека сега поговорим за една от най-големите лъжи в МЛМ индустрията в България:

„МЛМ е бизнес без инвестиции.“

Ако кажеш това на един бизнесмен, дори такъв, който прави магазин в гаража си, той ще се изсмее и веднага ще разбере, че говориш глупости.

money

И днес в ума на българския мрежовик се шири пролетарското мислене, напомпано от недобросъвестни спонсори, че можеш да направиш от нищо нещо. И го говорят наляво и надясно в своите презентации… И стават… смешни…

В мрежовия маркетинг ИМАинвестиция, за да бъде истински бизнес, и точно на такъв правилен начин на работа се учим – не да инвестираш в продукти, които ползваш самият ти – това е консумация, а не инвестиция.

А да инвестираш в мостри, които да раздаваш, в реклами, в комисионни за препратени хора, в промоции…

Всеки бизнес има разходи. Мрежовият също – ти решаваш колко ще са те, когато си изготвиш бюджет за бизнеса.

Има още един вид разходи, които мрежовиците не искат да правят – повишаване на квалификацията и обучения. За това парите не достигат… А Том Шрайтър нарича тази инвестиция най-важна – изграждане на умения. Когато усвоиш уменията, ще можеш да изкараш и парите.

Един много тъжен пример – тъй като в България неквалифициран персонал ГОДИНИ НАРЕД получаваше повече от специалистите – шофьори и комбайнери получаваха повече от лекари и учители, дори днес ние подсъзнателно очакваме, че можем да се справим с всичко и да изкараме пари БЕЗ ДА СЕ УЧИМ МНОГО… Ние сме всестранно развити личности и можем всичко… Да бе, да… (Е, поне аз не съм!)

Ние в Клуба даваме МНОГО неща безплатно…

НО големите Семинари и Практичните сесии са КЛЮЧОВ МОМЕНТ в развитието на професионалиста – инвестираш ВРЕМЕ, ПАРИ и жертваш комфорта си, за да успееш да приемеш нещата по различен начин, да се запознаеш с други професионалисти, да изградиш контакти, да се свържеш с лидери…

Много често, докато си седим вкъщи пред компютъра, умът ни схваща само част от нещата, докато подсъзнателно продължава да работи по задачите от деня, проекти, да слуша шума от телевизора… Но когато се отделим от познатата атмосфера, когато дискутираме с други и споделяме мнения, добри практики и опит, когато направим смела крачка, когато излезем от зоната на комфорт, умът ни се отваря, духът ни започва да усеща мащабите на този бизнес и мотивацията ни се увеличава. И там се отключва истинска активация да отидеш и да приложиш наученото, защото при много хора то вече действа.

МЛМ ИЗИСКВА ИНВЕСТИЦИИ. Какви са твоите?

Георги Александров

Вашият коментар