острови

Да работиш от брега на морето е мечта за мнозина, но малко знаят, че това носи здраве и щастие. Учените го доказаха.

Гъвкавото работно време има редица предимства. То не само е полезно за семейния живот, но и за физическото и душевно здраве. Това е изводът, който прави агенция “Ройтерс“, като се позовава на анализ на 10 проучвания, които са обхванали над 16 000 души.

Авторите на анализа от университета на Дърам са установили, че хората, които имат щастието сами да определят работното си време, са по-здрави, по-отпочинали и по-малко стресирани. И не само това – те се радват на по-качествен сън, на по-стабилно кръвно налягане и сърдечен ритъм.

Служителите, които сами избират началото и края на работния си ден, се радват на значително по-добро здраве от тези, които са приковани за бюрото в точно фиксарано време от деня. Последните са значително по-стресирани и често излизат в болничен, показва едно от изследванията.

Учените с усмивка предлагат класическото и скучно работно време от 9 до 18 ч., да бъде заменено с по-гъвкави варианти. Още повече, че хората днес работят предимно през интернет и спокойно могат да изпълняват задълженията си от брега на морето или от шезлонг до някой минерален басейн с цел да запазят здравето си, разбира се, смятат учените.

Източник: Списание Мениджър

http://www.manager.bg

Ако искаш да се придвижиш натам и да уволниш своя шеф, обади се да поговорим. Нашето предложение може да помогне и на теб, както вече е помогнало на много други.

Вашият коментар