райна княгиня

Преди много, много години, в една галактика далече, далече оттук…

Какво точно се случи на 3 март 1878г.? Ето малко факти:

„На 19.02/03.03. 1878 г. Русия и Османската империя подписват в градчето Сан Стефано край Истанбул мирен договор. Договорът е прелиминарен – т. е. предварителен, и подлежи на одобрението на останалите Велики сили. С. м. д. съдържа преамбюл, 29 чл. и заключение. Според него освободена България е автономно, трибутарно (плащащо данък), васално княжество със свое народно правителство и войска. Нейната площ е над 170 000 кв. км. В шифрованото нареждане от Петербург до ръководителя на Руската делегация граф Н. П. Игнатиев мирният договор е наречен „обикновен прелиминарен протокол“. Това произтича от споразуменията на Русия с Австро-Унгария и с Англия, уговорени преди войната (Будапещенска тайна конференция от 15.01-30.03. 1877). Руското царско правителство придава на Санстефанския мирен договор единствено смисъла на тактически ход за запазване на руското влияние на Балканите. Освободена само „на хартия“, България обхваща почти цялото етническо землище на българския народ, което е безспорно признатата територия на Българската екзархия от 1870г.; Северна Добруджа с българското й население Русия отстъпва на Румъния заради участието й във войната и в замяна на Южна Бесарабия (Молдова), която е върната на Русия. Българската Нишка област е окупирана междувременно от сръбската армия и остава в границите на Сърбия. Тези териториални придобивки за съседните държави и за Русия стават за сметка на току-що освободените българи.
Санстефанска България се превръща в неосъществен национален идеал за поколения Българи, който се постига за кратко в годините на Първата балканска и на двете световни войни.“

Русия НИКОГА не е освобождавала България, просто е заменила един поробител с друг. Българите приветстват ОСВОБОДИТЕЛИТЕ, целуват ръце и правят паметници… само за да си донесат нова робия, която е още по-жестока и цинична – духовна разруха и опустошение, прикрити зад МНОГО СТАБИЛНА ПРОПАГАНДА и… много силни имперски интереси.

България е разкъсана, разбита, опустошена… но се тиражира навсякъде, че Руската БРАТСКА армия ни е освободила.

ТОВА ЗА МЕН НЕ Е СВОБОДА! Това е мръсна търговия на имперски руски интереси, които искат влияние на Балканите и в Европа. Русия ВИНАГИ е водила имперски войни и е тъпкала страни и народи. Агресивната й политика на диктат много хитро се прикрива зад благодеяния и „спасение“.

Днес, толкова години по-късно, България ОТНОВО Е ПОРОБЕНА, от руските имперски интереси и слугите-васали, които обслужват същите интереси. Те се преобличаха, маскираха, играха роли МНОГО ГОДИНИ… Но за мен е факт, че на България ОЩЕ се гледа като на „трибутарно, васално княжество“, където се назначават князе-олигарси, дава им се здрава червена подкрепа, а народът… той НИКОГА не е бил освобождаван… той просто е собственост на една империя, която и днес демонстрира своите интереси със сила, терор и… кръв.

ДНЕС, на 3 март 2014г., АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА НАСТОЯВАМ ЗА СВОЯТА СВОБОДА И ЗА СВОБОДАТА НА СВОЕТО ОТЕЧЕСТВО.

Тази свобода, за която ИСТИНСКИЯТ АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА ВАСИЛ ЛЕВСКИ, обикаляше да буди заспала и прекършена съвест… Милиони българи, отчаяни, обезверени, опустошени, скършени… И ЕДИН АПОСТОЛ, пратен от Бога, ДА БУДИ И ДА ПРЕДИЗВИКВА… Той падна в бой за свобода: свобода, която не видя и, за жалост, аз също не виждам…

На знамето му пишеше: СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ… Ако днес нямаме свобода, какво имаме???

Българи, ДНЕС АЗ НЕ ПРАЗНУВАМ!!! ДНЕС АЗ, КАТО БЪЛГАРИН, НАСТОЯВАМ ЗА СВОЯТА СВОБОДА!!!

ИСКАМ МОЯТА РОДИНА ДА БЪДЕ АВТОНОМНА, СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА!!!

НЕ ИСКАМ РУСКИ ОСВОБОДИТЕЛ – ЗА СВОБОДАТА СЕ ПЛАЩА СЪС СОБСТВЕНА КРЪВ! Тогава ИМА ИСТИНСКА СВОБОДА! Ти вярваш ли, че има свобода, дадена даром? Че Русия ей така, от много добро сърце, ще пролее кръвта на хиляди войници, за идеали и чисти идеи?

КОЕ Е ТОВА, КОЕТО ЩЕ НАКАРА РУСКИЯ ЦАР ДА ПОВЕДЕ ВОЙСКА, КОЯТО СТРУВА МНОГО: ПАРИ И ЧОВЕШКИ РЕСУРС? В ИМЕТО НА КАКВО? И ЗА КОГО???

Аз искам ИСТИНСКИ 3 МАРТ – ИСТИНСКА СВОБОДА!!! И ПЛАЩАМ СВОЯТА ЦЕНА ЗА НЕЯ! НО ОЩЕ НЕ СЪМ Я ВИДЯЛ!!!

Вашият коментар