чудовище

Държавата е един страшен Франкенщайн, който самите ние си създадохме. Сега трябва да се пазим от него и да се учим как да живеем с НЕГО.

О, между другото, държавата НЕ Е страната и народът. Това е административният апарат, който се вкопчва като паразит и изсмуква все повече от твоя живот: в един момент живееш, за да храниш НЕГО.

Ако си беден, живееш в унижение да просиш от НЕГО постоянно. Ако започнеш да вземаш собствени решения, ТОЙ непрекъснато ти пречи, за да не дръзнеш да бъдеш различен от масата и да не успееш. А ако все пак успееш, въпреки НЕГО, да станеш богат, ТОЙ те наказва за това и те облага с още данъци.

А после същата тази държава, Франкенщайн, решава как да харчи тези данъци (разбирай, как да ги открадне, защото там, където има колективна отговорност, винаги има измиване на мръсни ръце).

Ако не знаеш какво е пирамида и схема Понзи, това е то: една шепа взема всичко, което милиони дават постоянно… И просто си живее живота на гърба на приемника, който снабдява с всичко нужно, за да може паразитът да расте…

Боже мой, какво си отгледахме???

Вашият коментар