бизнес от дома със стил

Замислих се от колко години работя вкъщи. Не са малко. Основна част от работата ми върша у дома, а много по-малко навън.

И това страшно много ми харесва. Харесвам СВОБОДАТА!

Замислих се от колко години работя вкъщи. Не са малко. Основна част от работата ми върша у дома, а много по-малко навън. И това страшно много ми харесва. Харесвам СВОБОДАТА! Свободата да подреждам деня си; да работя или да отпочивам; да отделям време за себе си и семейството си; да не съм в непрекъснато нервно очакване „Днес какво ще му хрумне на шефа…“.

Разбира се опитвам се да балансирам, защото може да има и някои отрицателни страни и рискове. Най-големият е просто работата да не се свърши. 🙂

Въпреки това съм открила, че независимо от някои минуси, лично за мен този вид работа има толкова плюсове, че останалото избледнява.

На първо място се сваля стрес. Аз съм „зелен“ човек, т.е. обичам спокойствието, плановете и да съм точна (ако не си чувал за Цветовете, пиши ни, за да ти изпратим материали). Когато се случи да закъснея, това ми носи голямо напрежение. Знаете колко неща се объркват, когато човек бърза – започваш да си гладиш дрехите, но се оказва, че някой преди теб е направил същото и е залепил нещо на ютията. Започваш да я почистваш и….. Влизаш в банята – топлата водя е спряла, гримираш се, ръката ти трепери и…. очната линия на едното око винаги става по дебела от тази на другото… ужас! Повтаряш процедурата няколко пъти… Точно преди да излезеш, някой важен клиент ти звънва и ти не можеш да отложиш обаждането – телефонът ти е на ухото, с една ръка се закопчаваш и обуваш… И накрая за капак, задължително попадаш в задръстване там, където обикновено няма такова.

Ха-ха. Позната ли ви е тази картинка? Като следствие се ядосваш на туткавите шофьори, качваш си адреналина и… след няколко години, ако продължаваш в този ритъм, може да хванеш язва.

Гадно, нали?

Е, моите ангажименти под час са много по-малко от преди. Това наистина свали страхотен стрес от мен и аз съм една щастлива, спокойна жена.

А сега да напиша и един голям минус: Нужно е човек да внимава, защото вероятността да се обездвижи е много голяма. Да извървяваш разстоянието от кухнята до всекидневната многократно всеки ден, не върши работа. 🙂 Също така упражненията, дето ги правим по 10-20000 на ден (имам предвид упражненията за пръстите, пишейки на компютъра), въобще не се броят.

🙂 🙂 🙂

Плюсове, минуси… може да се дискутира много.

Няма значение кой начин на работа сте избрали, важното е да ви харесва. За всички, качвам следните снимки, които ми попаднаха наскоро. Това са интересни предложение как да направим работата от дома по-подредена и ежедневните задължения да не ни разсейват. А също така, ако все пак се налага да ходите на работа, как офиса ви да се превърне в едно уютно място. Е, не винаги всичко зависи от нас, но гледайки тези снимки съм убедена, че ще ни дойдат страхотни идеи, за да направим работата си много по-приятна.

 

автор: Зорница Александрова

Вашият коментар